Zelanda e Re

Informacion i Përgjithshëm

Gjuha zyrtare: Anglisht, Maori, Gjuha e Zelandës së Re

Kryeqyteti: Wellington

Sistemi politik: Demokraci Parlamentare

Emri zyrtar: Shteti i Zelandës së Re

Valuta: Dollari i Zelandës së Re (NZD); 1 EUR = 1.60030 NZD

Besimi fetar: Mbizotëron besimi i krishterë.

Zona Kohore: UTC + 12:00

Info rreth vizës: Udhëtohet me vizë. Aplikoni në përfaqësinë e Zelandës së Re në Romë.

Prefiksi: 0064 ose +64

Numri i policisë: 111

Numri i ambulancës: 111

Numri i zjarrfikëses: 111

 

Shënime të veçanta:

 

Siguria: Normale.

Shërbimet ofrohen vetëm në valutën vendase. Përdoren edhe kartat e kreditit.

Rekomandohet të tregoni kujdes nga rrezet ultravjollcë, pasi mund t’iu shkaktojnë probleme me lëkurën.

Vaksinat: Rekomandohet vaksinimi për malarien dhe ethet e verdha.

 

Konsull nderi:

 

Tane TAYLOR

Konsull nderi në Zelandën e Re me zyrë të Konsullatës së nderit në Auckland.

Adresa: 1/18 Ë apiti Avenue, Epsom, Auckland, New Zealand

Tel: 00645227333

Cel: 006421687887

E-mail:info@justice.govt.nz

 

Kontakte dhe orari zyrtar i Ambasadës së RSh-së në Pekin

embassy.beijing@mfa.gov.al

E martë – E enjte
08:30-17:00
E premte
8.30-14.00

Go Top