Zimbabve

Informacion i Përgjithshëm

Gjuha zyrtare: Anglisht

Kryeqyteti: Harare

Sistemi politik: Republikë Presidenciale

Emri zyrtar: Republika e Zimbabves

Valuta: Dollari Amerikan ($) dhe Dollari Zimbabve ZËD, 1 EUR = 405.966 ZËD

Besimi fetar: Mbizotëron besimi i krishterë protestant.

Zona Kohore: UTC +2

Info rreth vizës: Udhëtohet me vizë. Aplikoni në përfaqësinë e Zimbabve në Bukuresht.

Prefiksi: 00263 ose +263

Numri i policisë: 999/911

Numri i ambulancës: 999/992

Numri i zjarrfikëses: 993

 

Shënime të veçanta:

 

Siguria: Merrni masa sigurie.

Shërbimet ofrohen në valutën vendase dhe në dollarin amerikan.

Rekomandohet të përdorni veshje të thjeshta në respekt të kulturës vendase.

Ndalohet fotografimi i objekteve të kultit.

Vaksinat: Rekomandohet vaksinimi për malarien. Tregoni kujdes nga virusi HIV/AIDS.

 

Kontaktet dhe orari zyrtar i Ambasadës së RSh-së në Kajro:

embassy.cairo@mfa.gov.al

Tel:00202 736 1815 / 0022736 1815

Çdo ditë jave
10:00 – 12:00

 

Kontaktet dhe orari zyrtar i Konsullatës së Përgjithshme të Rsh-së në Stamboll

consulate.istanbul@mfa.gov.al

Tel: +90 212 244 32 56

E hënë- E premte
09:00 – 17:00
Veprime Konsullore
10:00 – 12:30

Go Top