Zambia

Informacion i Përgjithshëm

Gjuha zyrtare: Anglishtja

Kryeqyteti: Lusaka

Sistemi politik: Republikë Presidenciale

Emri zyrtar: Republika e Zambias

Valuta: Kwacha (ZMK); 1 EUR = 12,176.80 ZMK

Besimi fetar: Mbizotëron besimi i krishterë protestant.

Zona Kohore: UTC + 02:00

Info rreth vizës: Për mbajtësit e pasaportave diplomatike dhe të shërbimit duhet vizë. Aplikoni në përfaqësinë e Zambias në Moskë ose Bukuresht. Për mbajtësit e pasaportave të thjeshta viza merret në kufi.

Prefiksi: 00260 ose +260

Numri i policisë: 999/911

Numri i ambulancës: 999/992

Numri i zjarrfikëses: 999/993

 

Shënime të veçanta:

 

Siguria: Normale.

Shërbimet ofrohen vetëm në valutën vendase. Përdoren edhe kartat e kreditit.

Rekomandohet të përdorni veshje të thjeshta në respekt të kulturës vendase.

Vaksinat: Rekomandohet vaksinimi për malarien dhe ethet e verdha.

 

Kontaktet dhe orari zyrtar i Ambasadës së RSh-së në Kajro:

embassy.cairo@mfa.gov.al

Tel:00202 736 1815 / 0022736 1815

Çdo ditë jave
10:00 – 12:00

 

Kontaktet dhe orari zyrtar i Konsullatës së Përgjithshme të Rsh-së në Stamboll

consulate.istanbul@mfa.gov.al

Tel: +90 212 244 32 56

E hënë- E premte
09:00 – 17:00
Veprime Konsullore
10:00 – 12:30

Go Top