Xhibuti

Informacion i Përgjithshëm

Gjuha zyrtare: Arabisht, Frëngjisht

Kryeqyteti: Xhibuti

Sistemi politik: Republikë

Emri zyrtar: Republika e Xhibutit

Valuta: Franga e Xhibutit (DJF); 1 EUR = 200.494 DJF

Besimi fetar: Mbizotëron besimi mysliman.

Zona Kohore: UTC + 03:00

Info rreth vizës: Për mbajtësit e pasaportave diplomatike dhe të shërbimit duhet vizë. Aplikoni në përfaqësinë e Xhibutit në Paris. Për mbajtësit e pasaportave të thjeshta viza merret në kufi.

Prefiksi: 00235 ose +235

Numri i policisë: 17

Numri i ambulancës: 18

Numri i zjarrfikëses:19

 

Shënime të veçanta:

 

Siguria: Merrni masa sigurie.

Shërbimet ofrohen vetëm në valutën vendase.

Rekomandohet të përdorni veshje të thjeshta në respekt të kulturës vendase.

Ndalohet fotografimi i objekteve të kultit.

Vaksinat: Rekomandohet vaksinimi për malarien, ethet e verdha dhe tifon.

Go Top