Venezuela

Informacion i Përgjithshëm

Gjuha zyrtare: Spanjisht

Kryeqyteti: Karakas

Sistemi politik: Republikë Presidenciale Federale

Emri zyrtar: Republika Bolivariane e Venezuelës

Valuta: Bolívar fuerte (VEF); 1 EUR = 11.2352 VEF

Besimi fetar: Mbizotëron besimi i krishterë katolik.

Zona Kohore: UTC – 04:30

Info rreth vizës: Udhëtohet me vizë. Aplikoni në përfaqësinë e Venezuelës në Romë ose Sofje.

Prefiksi: 0058 ose +58

Numri i policisë: 911/171

Numri i ambulancës: 911/171

Numri i zjarrfikëses: 911/171

 

Shënime të veçanta:

 

Siguria: Rikonsiderojeni vendimin për të udhëtuar.

Shërbimet ofrohen vetëm në valutën vendase. Përdoren edhe kartat e kreditit.

Uji në çezmat publike nuk është i pijshëm.

Ndalohet fotografimi i objekteve të kultit.

Rekomandohet mësimi i frazave bazë në gjuhën lokale për të komunikuar me vendasit.

Vaksinat: Nuk ka nevojë për vaksinim paraprak.

 

Kontakte dhe orari zyrtar i Ambasadës së RSh-së në Brazilia:

embassy.brasilia@mfa.gov.al

Tel.+55 61 33 64 05 19

E hënë- E premte
09:00 – 17:00

 

Kontaktet dhe orari zyrtar i Ambasadës së RSh-së në Romë:

embassy.rome@mfa.gov.al

konsullore.rome@mfa.gov.al

Tel: 00 39 06/86224110
Zyra Konsullore
Tel: +39 06/86224115

E hënë – E premte

09:00 – 14:00

Go Top