Vietnam

Informacion i Përgjithshëm

Gjuha zyrtare: Gjuha Vietnameze

Kryeqyteti: Hanoi

Sistemi politik: Republikë Socialiste

Emri zyrtar: Republika Socialiste e Vietnamit

Valuta: Đồng (VND); 1 EUR = 25,219.64 VND

Besimi fetar: Mbizotëron besimi budist.

Zona Kohore: UTC + 07:00

Info rreth vizës: Udhëtohet me vizë. Aplikoni në përfaqësinë e Vietnamit në Budapest.

Prefiksi: 0084 ose +84

Numri i policisë: 113

Numri i ambulancës: 114

Numri i zjarrfikëses: 115

 

Shënime të veçanta:

 

Siguria: Normale.

Shërbimet ofrohen vetëm në valutën vendase. Përdoren edhe kartat e kreditit.

Rekomandohet përdorimi i veshjeve të thjeshta në respekt të kulturës vendase.

Vaksinat: Rekomandohet vaksinimi për ethet tropikale dhe malarien.

 

Kontakte dhe orari zyrtar i Ambasadës së RSh-së në Pekin

embassy.beijing@mfa.gov.al

E martë – E enjte
08:30-17:00
E premte
8.30-14.00

Go Top