Vatikani

Informacion i Përgjithshëm

Gjuha zyrtare: Italisht

Kryeqyteti: Qyteti i Vatikanit

Sistemi politik: Monarki Absolute

Emri zyrtar: Shteti i Vatikanit

Valuta: Euro (EUR)

Besimi fetar: Mbizotëron besimi i krishterë katolik.

Zona Kohore: UTC + 01:00

Info rreth vizës: Udhëtohet pa vizë.

Prefiksi: 00379 ose +379

Numri i policisë: 112/113

Numri i ambulancës: 112/118

Numri i zjarrfikëses: 115

 

Shënime të veçanta:

 

Siguria: Normale.

Fotografimi i objekteve të kultit kërkon leje specifike.

Vaksinat: Nuk ka nevojë për vaksinim paraprak.

 

Kontaktet dhe orari zyrtar i Ambasadës së RSh-së në Romë:

embassy.rome@mfa.gov.al

konsullore.rome@mfa.gov.al

Tel: 00 39 06/86224110
Zyra Konsullore
Tel: +39 06/86224115

E hënë – E premte

09:00 – 14:00

Go Top