Uzberkistani

Informacion i Përgjithshëm

Gjuha zyrtare: Gjuha Uzbekistanase

Kryeqyteti: Tashket

Sistemi politik: Republikë

Emri zyrtar: Republika e Uzbekistanit

Valuta: Uzbek Som (UZS); 1 EUR = 3,302.65 UZS

Besimi fetar: Mbizotëron besimi mysliman.

Zona Kohore: UTC + 05:00

Info rreth vizës: Udhëtohet me vizë. Aplikoni në përfaqësinë e Uzbekistanit në Moskë.

Prefiksi: 00998 ose +998

Numri i policisë: 112/102

Numri i ambulancës: 112/103

Numri i zjarrfikëses: 101

 

Shënime të veçanta:

 

Siguria: Merrni masa sigurie.

Shërbimet ofrohen vetëm në valutën vendase.

Rekomandohet të përdorni veshje të thjeshta në respekt të kulturës vendase.

Ndalohet konsumi i alkoolit.

Ndalohet fotografimi i objekteve të kultit.

Vaksinat: Rekomandohet vaksinimi për hepatin A dhe B.

 

Orari zyrtar i përfaqësisë në Stamboll:

E hënë – E premte 09:00 – 17:00

Shërbime konsullore Stamboll:

E hënë – E premte 10:00 – 12:30

Orari zyrtar i përfaqësisë në Moskë:

E hënë – E premte 11:00 – 14:00

Go Top