Uruguaj

Informacion i Përgjithshëm

Gjuha zyrtare: Spanjisht

Kryeqyteti: Montevideo

Sistemi politik: Republikë Presidenciale

Emri zyrtar: Republika Orientale e Uruguajt

Valuta: Peso (UYU); 1 EUR = 34.6248 UYU

Besimi fetar: Mbizotëron besimi i krishterë katolik.

Zona Kohore: UTC – 03:00

Info rreth vizës: Për mbajtësit e pasaportave diplomatike dhe të shërbimit nuk duhet vizë. Për mbajtësit e pasaportave të thjeshta duhet vizë. Aplikoni në përfaqësinë e Uruguajit në Romë.

Prefiksi: 00598 ose +598

Numri i policisë: 911/171

Numri i ambulancës: 911/171

Numri i zjarrfikëses: 911/171

 

Shënime të veçanta:

 

Siguria: Normale.

Shërbimet ofrohen vetëm në valutën vendase. Përdoren edhe kartat e kreditit.

Rekomandohet të përdorni veshje të thjeshta në respekt të kulturës vendase.

Vaksinat: Nuk ka nevojë për vaksinim paraprak.

 

Konsull nderi:

 

Vicente Napoli GONZALES

Konsull nderi në Republikën Orientale të Uruguajt me zyrë të konsullatës së nderit në Montevideo.

Adresa: Consulado Honorario de Albania Calle Juncal 1355, Of. 506, Montevideo -Uruguay.

Tel/Fax: 00 598 2 916 7375 / 00 598 2 916 2473

Cel. + 598 94 265 168

E-mail: albania@adinet.com.uy

E-mail: napoli.vicente@gmail.com

 

Kontakte dhe orari zyrtar i Ambasadës së RSh-së në Brazilia:

embassy.brasilia@mfa.gov.al

Tel.+55 61 33 64 05 19

E hënë- E premte
09:00 – 17:00

Kontaktet dhe orari zyrtar i Ambasadës së RSh-së në Romë:

embassy.rome@mfa.gov.al

konsullore.rome@mfa.gov.al

Tel: 00 39 06/86224110
Zyra Konsullore
Tel: +39 06/86224115

E hënë – E premte

09:00 – 14:00

Go Top