Ukraina

Informacion i Përgjithshëm

Gjuha zyrtare: Gjuha Ukrahinase, Rusisht

Kryeqyteti: Kievi

Sistemi politik: Republikë Gjysmë Presidenciale

Emri zyrtar: Republika e Ukrainës

Valuta: Hrivnja (UAH); 1 EUR = 28.1397 UAH

Besimi fetar: Mbizotëron besimi i krishterë ortodoks.

Zona Kohore: UTC + 02:00

Info rreth vizës: Udhëtohet pa vizë.

Prefiksi: 00380 ose +380

Numri i policisë:112/102

Numri i ambulancës: 112/103

Numri i zjarrfikëses: 112/ 104

 

Shënime të veçanta:

 

Siguria: Merrni masa sigurie.

Shërbimet ofrohen vetëm në valutën vendase. Përdoren edhe kartat e kreditit.

Uji në çezmat publike nuk është i pijshëm.

Rekomandohet të përdorni veshje të thjeshta në respekt të kulturës vendase.

Vaksinat: Nuk ka nevojë për vaksinim paraprak. Rekomandohet kujdes me virusin HIV/AIDS.

 

Konsull nderi:

 

Shahin OMAROV

Konsull nderi në Ukrainë. Distrikti konsullor përfshin Rajonet: Kharkov, Dniepropietrovsk, Donetsk, Lugansk dhe Zaporizhzhya me zyrën e konsullatës së nderit në Kharkov.

Adresa: 61070, 1 Ac.Proskury str., Kharkov, Ukraine

Ëeb: albconsul.com

E-mail: Info@аlbconsul.com Consul@albconsul.com

Tel: (+38-057) 717-79-33

Tel/Fax: (+38-057) 7199336

 

Kontakte dhe orari zyrtar i Ambasadës së RSh-së në Varshavë:

ambasada@albania.waw.pl
embassy.warsaw@mfa.gov.al

E hënë – E enjte 08:30 – 17:00
E premte 08:30 – 14:30

 

Kontaktet dhe orari zyrtar i Ambasadës së RSh-së në Shkup:

embassy.skopje@mfa.gov.al

Tel: +389 2 3246726
Vetëm për emergjenca:
+38975376896

E hënë- E premte

09:00 – 17:00

Go Top