Niger

Informacion i Përgjithshëm

Gjuha zyrtare: Frëngjisht

Kryeqyteti: Niamey

Sistemi politik: Republikë Gjysmë Presidenciale

Emri zyrtar: Republika e Nigerit

Valuta: Franga (XOF); 1 EUR = 655.957 XOF

Besimi fetar: Mbizotëron besimi mysliman.

Zona Kohore: UTC + 01:00

Info rreth vizës: Udhëtohet me vizë. Aplikoni në përfaqësinë e Nigerit në Bukuresht.

Prefiksi: 00227 ose +227

Numri i policisë: 17

Numri i ambulancës: 15

Numri i zjarrfikëses: 18

 

Shënime të veçanta

 

Siguria: Mos udhëtoni.

Shërbimet ofrohen vetëm në valutën vendase.

Uji në çezmat publike nuk është i pijshëm.

Ndalohet fotografimi i objekteve të kultit.

Rekomandohet të përdorni veshje të thjeshta në respekt të kulturës vendase.

Vaksinat: Rekomandohet vaksinimi për malarien.

 

Kontakte dhe orari zyrtar i Ambasadës së RSh-së në Kajro:

embassy.cairo@mfa.gov.al

Tel:00202 736 1815 / 0022736 1815

Çdo ditë jave
10:00 – 12:00

 

Kontaktet dhe orari zyrtar i Konsullatës së Përgjithshme të RSh-së në Stamboll

consulate.istanbul@mfa.gov.al

Tel: +90 212 244 32 56

E hënë- E premte
09:00 – 17:00
Veprime Konsullore
10:00 – 12:30

Go Top