Bjellorusi

Informacion i Përgjithshëm

Gjuha zyrtare: Bjellorusisht, Rusisht

Kryeqyteti: Minsku

Sistemi politik: Republikë Presidenciale

Emri zyrtar: Republika e Bjellorusisë

Valuta: Rubla Bjelloruse (BYR) 1 EUR = 21,994.33 BYR

Besimi fetar: Mbizotëron besimi i krishterë ortodoks.

Zona Kohore: UTC+3

Info rreth vizës: Për mbajtësit e pasaportave të thjeshta, diplomatike dhe të shërbimit viza merret në kufi (Aeroporti Minks).

Prefiksi: 00299 ose +299

Numri i policisë: 102

Numri i ambulancës: 103

Numri i zjarrfikëses: 101/112

 

Shënime të veçanta

 

Siguria: Normale

Shërbimet ofrohen vetëm në valutën vendase. Përdoren edhe kartat e kreditit.

Leja e kalimit tranzit merret vetëm në ambasadë ose pranë autoriteteve përkatëse të shtetit tuaj.

Në rast se publikoni një informacion në internet në lidhje me këtë shtet, mund të gjobiteni. Ndalohet fotografimi i objekteve të kultit.

Rekomandohet vaksinimi për hepatitin A, hepatitin B.

Vaksinat: Rekomandohet vaksinimi për hepatitin A dhe hepatitin B.

 

Kontakte dhe orari zyrtar i Ambasadës së RSh-së në Varshavë:

ambasada@albania.waw.pl
embassy.warsaw@mfa.gov.al

E hënë – E enjte 08:30 – 17:00
E premte 08:30 – 14:30

 

Kontakte dhe orari zyrtar i Ambasadës së RSh-së në Moskë:

embassy.moscow@mfa.gov.al

Tel.: +7 495 982 38 52 (3)

E hënë- E premte
11:00 – 14:00

Go Top