Zvicra

Informacion i Përgjithshëm

Gjuha zyrtare: Gjermanisht, Frengjisht, Italisht, Gjuha Romance

Kryeqyteti: Bern

Sistemi politik: Republikë Federale

Emri zyrtar: Konfederata Zvicerane

Valuta: Franga Zviceriane CHF, 1 EUR = 1.08369 CHF

Besimi fetar: Mbizotëron besimi i krishterë katolik.

Zona Kohore: CET (UTC+1)

Info rreth vizës: Udhëtohet pa vizë.

Prefiksi: 0041 ose +41

Numri i policisë: 112/117

Numri i ambulancës: 112/144

Numri i zjarrfikëses: 118

 

Shënime të veçanta:

 

Siguria: Normale.

Shërbimet ofrohen vetëm në valutën vendase. Përdoren edhe kartat e kreditit.

Në rast se udhëtoni me automjetin tuaj duhet të pajiseni me pullën e taksës në kufi.

Mos pajisja me të përbën kundravajtje administrative në formën e gjobës në të holla.

Vaksinat: Nuk ka nevojë për vaksinim paraprak.

 

Konsujt e nderit:

 

  1. Anita INTER

Konsull nderi në Kantonet e Zyrihu-t dhe Saint-Gallen me zyrën e konsullatës së nderit në Zyrih.

Adresa: Kirschgasse 40, 8001, Zurich

Tel: 0041 (0)442518101

Mobile:0041 (0)792055100

E-mail: anitaëinter@gmx.ch president@gamaraal.org

 

  1. Marco COMPAGNINO

Konsull nderi në Kantonin e Tiçinos me zyrën e konsullatës së nderit në Lugano.

Adresa: Palazzo Postale, Contrada di Verla n. 1 6900 Lugano

Tel: +41(0)795102991

Mobile: 0041795102992

E-mail: marco_compagnino@hotmail.com

 

Kontaktet dhe orari zyrtar i Ambasadës së RSh-së në Bernë:

embassy.bern@mfa.gov.al

Tel. +41319526010

E hënë- E premte
09:00 – 17:00

Go Top