Ambasada Zvicër – Bern

 1. Shtatori – Me ardhjen e Ambasadorit të ri, do të zhvillohen takime kortezie me
 • Ambasadorë dhe Përfaqësues nga Trupi Diplomatik të akredituar në Zvicër;
 • Me aktor kyç  të institucioneve vendore që kanë të bëjnë me disa projekte aktuale Shqipëri – Zvicër, si në fushën e ekonomisë, turizmit, kulturës etj;
 • Me krerët e shoqatave shqiptare profesionale të integruara.

 

 1. Tetori – Muaji i sensibilizimit për mësimin e gjuhës shqipe ne Zvicër, “Te mësojmë shqip”.

 

Për këtë janë planifikuara këto aktivitete:

 • 14 Ambasadoret e Kombit video-mesazh thirrje prindërve shqiptare për t’i dërguar fëmijët ne klasat shqipe.
 • Shpërndarja falas e teksteve shkollore për viti  2023-2024 për nxënësit e shkollave shqipe ne disa kantone te Zvicrës.
 • Promovimi i “Shkollës Shqipe” ne disa media shqipe ne Zvicër.
 • Promovimi dhe thirrje masive ne bashkëpunim me shoqatat e tjera shqiptare ne Zvicër ne lidhje me sensibilizimin e familjeve shqiptare për rëndësinë e mësimit te gjuhës shqipe.

 

 1. Nëntori – Përgatitja dhe shënimi i Festes Kombëtare 28-29 Nëntori në bashkëpunim me Konsujt e Nderit te Rsh në Zyrih dhe Tiçino, si dhe me Diasporën shqiptare.

 

 1. Dhjetori – Një nga aktivitetet  për muajin dhjetor që është parashikuar  me  organizim të  përbashkët nga Dhoma  e Tregtisë Shqipëri – Zvicër (ALSWISS) në Gjenevë dhe Dhomës së  Tregtisë së Zvicrës për Evropën Qendrore (SEC), është zhvillimi i një takimi për të promovuar biznesin midis sipërmarrësve dhe kompanive në  Shqipëri dhe  Zvicër

 

Go Top