Ambasada Bratislave

Shtator 2023.

Aktvitet me rastin e dites se Nene Terezes – Ambasada ne bashkepunim me qendren e motrave te Nene Terezes ne Bratislave do te organizoje nje meshe ne kujtim te shenjtores mireberese, si dhe do te shpendaje ndihma ne ushqime e veshje ne mbeshtetje te target grupeve ne nevoje.

Round Table me operatoret Turistik Sllovakë në përfundim të sezonit turistik për të shkëmbyer të dhënat mbi lëvizjet e turistëve mes vendeve, si dhe për përgatitjen e guidave të reja turistike për sezonin e ardhshëm. Ky event do te shqërohet edhe me një ekspozite të destinacionve turistike shqiptare, ”Colours of Albania”

Tetor 2023.

Me rastin e Ceremonisë për Nënshkrimin e Marrëveshjes së bashkëpunimit mes Universitetit të Tiranës dhe Universitetit të Zilina nga Rektorët e dy Universiteteve, Perfaqesia do te organizoje eventin: “Dita Shqiptare”, permes sesioni te hapur me teme: “Shqiperia, jo vetem nje destinacion turstik atraktiv, por edhe nje treg potencial me interes per investitoret sllovak”. Ne ambientin e Universitetit te Zilines do te promovohet vendi yne permes videove te ndryshme, si dhe botimeve informative me te dhena konkrete per fushat me interes te dyanshme per shkembime tregtare e bashkepunime dypaleshe.

Tetori muaji i librit – Ambasada do te organizoje ne ambientet e Perfaqesise prezantimin e botimit te fundi te autores sllovake Monika Kompanikova “Varka e Peste”, perkthyer ne gjuhen shqipe.

-Takim me klubin e studenteve shqiptare ne Sllovaki, ne ambientet e Perfaqesise, ne kuader te rrjetezimit te tyre.

Nëntor 2023

Per “Muajin Nentor, Muajin Shqiptar”, Ambasada do të organizoje disa aktivitete per promovimin e vlerave kombetare, kulturore e historikete vendit tone, si

– hapjen e mini-ekspozites me dokumente arkivore per 30 vjetorin e marredhenieve Shqiperi – Sllovaki

-organizimin e Dites se Kulinarise Shqiptare me Akademine e Gastronimise ne Piestan, Sllovaki.

– Aktivitet me kostumet kombetare e muziken e bukur Shqiptare ne bashkepunim me komunitetin Shqiptar te Sllovakise

– Celebrimin e 110 vjetorit te Dites së Pavaresise – me pritjen per Trupin Diplomatik dhe miq e dashamires te vendit tone ne Sllovaki

Dhjetor 2023

Takim i përfaqësuesve të Gjykatës së Lartë të RSH-së dhe Gjykatës Supreme Sllovake, takim dhe tryezë pune me Kryetarët e të dy Gjykatave, pergatitja enjeprotokolli bashkepinimi per shkembim knoë – hoë e praktikave me te mira mes dy institucioneve ; si dhe pergatitjen e projekteve te perbashketa per organizimin e eventeve ne dy vendet tona ne fushen e drejtesise e te procesit te negcoatave e BE-ne.

Go Top