Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Francë – Paris

Mbulimi Diplomatik

 • Afrika Qëndrore
 • Benin
 • Bregu Fildishtë
 • Burkina Faso
 • Çad
 • Franca
 • Gabon
 • Guinea
 • Kamerun
 • Kongo
 • Monako
 • Madagaskar
 • Mali
 • Portugalia
 • Senegal
 • Xhibuti
 • Principata e Monako

 

Franca ishte vendi i parë perëndimor që rivendosi misionin e saj diplomatik në Tiranë në vitin 1945. Ajo gjithashtu mori pjesë në operacionin e suksesshëm ALBA të udhëhequr nga Italia në pranverën e vitit 1997, i cili ndihmoi në rivendosjen e rendit dhe në organizimin e zgjedhje legjislative të verës së vitit 1997. Franca dhe Shqipëria nënshkruan në vitin 1994 një traktat Mirëkuptimi dhe Bashkëpunimi.

 • Marrëdhëniet Ekonomike

Pavarësisht nga një rritje e vazhdueshme në 10 vite, Shqipëria dhe Franca mbeten partnerë modeste tregtare me 123.000.000 € në vitin 2013. Sipas të dhënave nga Instituti i statistikave shqiptare, në vitin 2013 Franca ishte partneri i tetë tregtar i vendit dhe ze 2.6% të importeve.

 • Marrëveshje dhe Trakte

Nënshkrimi i marrëveshjes mes CERN dhe Ministrisë shqiptare të Arsimit dhe Sporteve

Ceremonia e mbylljes së binjakëzimit të Kuvendit shqiptar me Parlamentet franceze dhe hungarez

Nënshkrimi i Protokollit të ripranimit franko-shqiptar

Përurimi i sallës së dytë për intervistimin e të miturve në Vlorë

Franca do të financojë ngritjen e një sallë për intervistimin e të miturve në Vlorë

Seminari për inspektimin e gjykatësve

Hyrja në fuqi e Marrëveshjes tatimore mes Francës dhe Shqipërisë më 1 tetor 2005

Nënshkrimi i deklaratës së partneritetit strategjik midis Shqipërisë dhe Francës si dhe marrëveshjet për bashkëpunimin në fushën e mbrojtjes dhe atë të sigurisë më 28 mars 2017

 Zbulo më shumë për shërbimet e Ambasadës

Zbulo më shumë për trokitjen virtuale

 

Go Top