Mbi masat e reja të vendosura për udhëtimet drejt Zvicrës.

❗❗Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme, njofton se për udhëtimet drejt Zvicrës, nga data 22 janar 2022:

→Personave që janë vaksinuar ose që janë shëruar nga Covid-19, nuk do t’ju kërkohet më të paraqesin një test negativ PCR ose test të shpejtë antigjen, përpara se të hyjnë në Zvicër;

→Duhet plotësuar formulari i hyrjes për në Zvicër, vetëm nga personat që udhëtojnë me avion apo me autobus nga distanca të gjata:

🔗 https://swissplf.admin.ch/home/

→Përjashtim për të paraqitur një test anti-covid janë fëmijët nën moshën 16 vjeç, emergjencat mjekësore dhe personat që për arsye mjekësore nuk mund te testohen.

→Nga rregullat e sipërpërmendura përjashtohen drejtuesit e automjeteve që kryejnë transport dhe personat që tranzitojnë në Zvicër pa ndaluar.

Për më shumë informacion, vizitoni faqet zyrtare të autoriteteve përgjegjëse zvicerane:

https://www.sem.admin.ch/sem/en/home.html/

https://www.bag.admin.ch/bag/en/home.html/

Go Top